Här är jag!

Hej alla läsare. Tänkte att jag kunde styra upp lite här på bloggen nu när Isabelle är ute och far i Spannland som jag så Spanien kallar. Vet riktigt inte hur man bär sig åt på andras bloggar och det kan ibland bli ganska så lätt att man släpper loss lite. Ska ta och hålla hårt i mina fingrar här vid tangentbordet. Vet riktigt inte vad som kommer att dyka upp här på bloggen så det återstår att se! Men ska försöka dyka upp här lite då och då, då det finns lite inspiration och tankar!
Här är jag i mina bästa dar.. skämt åsido, bara så att ni liksom vet vem jag är!
Annars hittar ni mig här förresten!

Det sista inlägget

Om några timmar lämnar jag Sverige och bloggen och ger mig av till Spanien med Julia.

Det finns 100 miljoner anledningar varför jag har panik just nu. Ångestattack, mental sinnerubbning. Jag försöker packa men min hjärna vill inte fokusera. Det är ett vimmel bland alla tankar, en suddig bild av verkligheten och eftersom jag har 100 miljoner saker att göra innan klockan slagit 1, blir detta stresstillstånd bara värre.

Om jag överlever flygresorna kommer jag att vara hemma onsdag 10/8, om jag inte avlider i värmen det vill säga. Bloggen kommer att vara vid liv genom min fina Sofia som kommer slänga in ett inlägg då och då. Hon kommer bli en trevlig gäst här på bloggen.

Nu ska jag återgå till packningen. Panik.


Kommer sakna er



Efter en månad...



...har vi äntligen spenderat en eftermiddag med varandra. Shopping, prat och allt annat som vi (förmodligen bara vi) brukar göra. Imorgon lämnar jag henne dock igen. Kommer nog sakna SOFIA.


Detta är en speciell dag

Detta är en speciell dag. Eller snarare detta borde vara en speciell dag. Detta är den dagen då jag slutar sommarjobba och har en litet sommarlov framför mig att avnjuta i Spanien.

Detta är en dag som jag har sett fram emot i 5 veckors tid och hela tiden har jag trott att när denna dag väl kom skulle jag fyllas av glädje ända ut i fingertopparna. Jag trodde att jag skulle känna en stor befrielsekänsla i hela kroppen. Typ ”Nu ska jag köpa världens största godispåse- känsla”.

Men istället jag har en vemodskänsla spridit sig i kroppen, ut i fingertopparna. Nu känns denna dag snarare ungefär som dagen vi slutade nian. Fast inte lika extrem då.


Nytt, nytt, nytt

Allt är från H&M utom glasögonfodralet (som egentligen är ett pennfack) och solglasögonen, de är från indiska.

Jag är extra nöjd med skorna som bara kostade 129 kr. Jag behövde ett par enkla sandaler att ha i Spanien. Äntligen lyckades jag köpa något som jag hade planerat att köpa.


Och så har man plötsligt bara 3 dar kvar

Eftersom jag inte har haft några outfitbilder på senaste tiden passar jag på att slänga in en liten hopsättning av de senaste.

Snart har jag jobbat färdig för denna sommar (och ska därmed sluta leva i joggingskor). Att jag bara har 3 dagar kvar känns konstigt. Eller overkligt. Var tog dessa 5 veckor vägen?


Kram

Idag fyller mammi 50 år. Pussar och kramar till henne.

Nu, alldeles, alldeles strax ska jag, mamma och pappa kila iväg och äta någonstans i stan, något min familj gör ca en gång varje decennium.


tidelipom

Nostalgi, nostalgi, nostalgi.
Saknar Sofia.
Snart kommer ett nostalgi-inlägg!
Det var allt jag hade att säga.

hej iphone


Transås


Tjat och prat och lite bla, bla, bla

Ligger just nu och degar i soffa, överväger om jag ska cykla ner till Transås och medverka på en grillkväll eller inte. Orkar jag? Egentligen inte, men med tanke på att jag förmodligen kommer ångra mig om jag inte följer med är det nog bäst att cykla dit ändå. Vädret känns dock lite sådär. Men bla, bla, bla.

Jag har varit dålig med outfitbilder på senaste tiden. Det beror på att jag inte har några outfits att visa, eftersom de inte blir jättekul outfits när man arbetar som städerska. Idag har jag haft jeansshorts, vit t-shirt, fotriktiga skor och håret i en hästsvans. Minimalistiskt som tusan, inga smycken, (utom små pärlor i öronen), ingen kul frisyr, inget originellt alls.

Jag har inget emot minimalism, så jag ser nog helt okej ut i alla fall, om det inte hade varit för de fula fotriktiga joggingskorna som suttit på mina fötter senaste dagarna... Men de gör nytta på sitt sätt i alla fall, de är ju hur bekväma som helst.

Mina älskade dr. martins som jag inte kan ha på jobbet...


Update

 
Har precis kommit hem från Varberg. Är lite oinspirerad till att blogga just nu i denna slappa juli månad, håppas inte det blir (eller har varit) allt för glest med uppdatering.

Back in black

Igår var jag i stan och gissa vad jag kom hem med... En byxdress. Äntligen. Den ligger för närvarande i tvätten, men jag slänger upp en bild på den senare.

Nu har jag Veronica Maggio spelandes för fullt på spotify, eftersom det är hon som kommer till lilla Borås på dagens torsdagskväll. Jag har aldrig lyssnat på henne något vidare innan så jag känner att jag behöver lyssna upp meg lite. Det inte min typ av musik precis... men hon är nog bra i sin genre.

Bilder tagna på jobbet, idag när kamrizen (kameran) Fick följa med. Hehe.


Bläddra igenom och sen då?

Det uppstår lika mycket glädje varje gång Elle ligger inplastad och oöppnad på köksbordet. Det pirrar alltid lite lätt i magen när man tar det nya numret i handen och sliter upp plasten. Förväntan och nyfikenheten kryper ut i fingertopparna när den första sidan öppnas försiktigt och omsorgsfullt. Det är lika dant varje gång, varje månad.

Men idag måsta jag säga att jag blev lite besviken.

Det inplastade numret som väntade på mig på köksbordet när jag kom hem från jobbet, fick mina mungipor att vidgas en aning. Ända tills jag öppnade det och började bläddra då sjönk mungiporna lika snabbt igen för detta nummer var inte alls lika bra som det brukar vara, inte alls lika inspirerande och intressant. Jag säger inte att det var dåligt, Elle är inte dåligt, det är en bra tidning, men det här numret saknade det där lilla extra, det som vanligtvis gör att man inte kan slita sig från det. Den här gången kunde jag slita mig, alldelas för enkelt, jag behövde inte ens anstränga mig och så ska det inte vara, inte med Elle.

Visst fanns det några artiklar som var sådär underbara och hade det där lilla extra, men helheten var bara slätstruket och ordet ”jahapp” smög sig framför mina ögon där jag hade bläddrat klart. Ungefär ”jahapp det var det numret, undra vad de kan tänkas skriva om i nästa”.

Jag bläddrade dock ganska slarvigt så det vore orättvist att inte ge den en liten chans till, men det blir senare för nu ska jag utnyttja mina lediga timmar och bekämpa min trötta kropp genom att göra något meningslöst i stil med att kolla på reprisen på något gamalt top model-avsnitt, uppdatera facebook, eller måla naglarna...


Kornblå shorts från Beyond Retro

Jag köpte dessa på Beyond Retro för ett tag sen, men har inte använt dem än eftersom knappen i midjan fattades. Nu har jag fixat detta och ser fram emot att bära dem med något fint plagg upp till.
Nu ska jag kolla på Morden i Midsommer, det hör ju trots allt till sommaren att göra det, precis som man måste kolla på Kalle Anka på jualfon. Idag har jag i stort sett inte gjort något mer än legat och sola på altanen och tagit tre promenader. Imorgon blir det full fart igen på jobbet och ännu en vecka kommer påbörjas och sedan flyga iväg lika snabbt som den kom.

Favvisar

Jag har inte gjort något spännande idag och har absolut inget att blogga om, så jag gör ett litet inlägg med några ut av mina favoritringar. Om någon undrar var någon är köpt, fråga då i kommentarsfältet. De flesta är från marknader, second hand, mammas gamla, eller gjorda av mig.


Fredagsfint

Idag har jag städat lite extra noga, gjort lite extra fint här och där och sprutat lite extra med de där sakerna som luktar gott. Det sistnämnda ångrar jag lite eftersom alla dofter har gett mig huvudvärk nu. Två veckor är i alla fall avklarade och tre veckor av mitt sommarjobb återstår. En sak som jag har konstaterat när det gäller städar-yrket är att det är oerhört fysiskt ansträngande. Man rör ju sig hela tiden, i mitt fall 5 timmar och då lyfter jag tunga saker var och varannan minut också. Jag är helt slut varje eftermiddag när jag kommer hem.

Idag har jag i alla fall ignorerat tröttheten och dansat omkring med moppen för idag är det fredag och en välbehövd helg väntar.


En tröstshoppares underbara synd

Som jag sa i det förra inlägget hittade jag aldrig det jag var ute efter idag, utan kom hem med det detta plagg i från Nelly istället. Förvisso hittade jag ju det jag var ute efter, till viss del, eftersom shortsdress är en byxdress... Ville ju dock ha en med långa ben men, men, jag får leta vidare efter det.

Jag gillar detta plagget eftersom det är så mångsidigt. Jag kan tänka mig att jag kommer kunna ha det till de flesta olika tillfällen.


Dots

Shortsdress: H&M

Jeansväst: H&M (Skjorta från herr med avklippta ärmar)

Tygpåse: Beyond Retro

 

Efter jobbet idag gick jag en sväng i stan på jakt efter den perfekta byxdressen. Byxdressar hittade jag, men definitivt inte den perfekta. Jag var till och med inne i de där affärerna som man nästan aldrig går in i, men kom ut lika tomhänt varje gång. Frustrerande, vad jag minns fanns det hur mycket byxdressar som helst förra året, men nu när jag vill ha en finns de ingenstans. Eller jo de finns, men inte den typen som jag är ute efter.

Jag gick bort till Nelly Outlet i hopp om att kunna stilla min shoppingabstinens och det gjorde jag! Med det perfekta plagget dessutom, inte en byxdress kanske, men perfekt var den…

Bild kommer i nästa inlägg.


Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är Nils födelsedag, hurra, hurra, hurra!
Nils är fågeln på bilderna och jag är den tröga människan bredvid som har glömt hur många år han fyller! Det är 8 eller 9, det vet jag, men den tanken gör mig lite illamående eftersom undulater bara lever 10-12 år...

Upp och ner, hit och dit

Kom hem från jobbet för en timme sen och ligger näst intill däckad på soffan just nu. Så här har jag legat sen jag kom hem och jag kommer säkert att bil kvar här ett tag till. Efter att ha sprungit upp och ner för trappor med en mopp i ena handen och en trasa i den andra, tömt ett antal papperskorgar och städat ett antal toaletter hela förmiddagen känner jag mig ganska utmattad. Men jag klagar inte! Får ju betalt för det.

Nu (om en liiiten stund) ska jag laga mat och äta i hopp om att få lite ny energi.


Sån där dag allt jävlas med en

Världen är emot mig idag. Den vill inte samarbeta.

Idag har varit en sån där dag då allt går fel, småsaker, tillfälligheter som gör en på dåligt humör. Just nu är det ett surrande ljud, från grannens gräsklippare som plågar mig.

I-landsproblem.

När jag var på gymmet flöt allt på bra i alla fall. Det var nästan inget folk där, så jag kunde njuta av ensamheten genom att flåsa lite extra mycket och göra lite extra fula grimaser på sista repetitionerna!


Bilder från igår


Söta som få


Jag fotade på min väns chiwavor idag.

Internet krånglar så jag får inte upp några fler bilder på bloggen just nu.


Ännu mer avklippta ärmar


En gammal t-shirt från gina som jag klippte av ärmarna på. Shortsen är från Levis, skorna från weekday och skärpet hittade jag i pappas garderob(!).

Idag har jag gjort ingenting. Nu sitter jag för mig själv med sommarkrysset på i bakgrunden och väntar på att en person ska komma hit och förklara något oviktigt eller vad det var, jordgubbar äter jag också... Intressant inlägg, jag vet.

Någonstans bortom ingenstans i en mapp på datorn

Jag hittade just dessa bilder när jag rensade bilder på datorn. De är tagna i Varberg för ett år sen. Jag gillar dem, kände att jag var tvungen att göra något med dem så de fick hamna här på bloggen.


The Cut

Nu har jag äntligen samlat ihop tillräckligt med mod till att klippa av ärmarna på min jeansskjorta som jag köpte på herraavdelningen på H&M för något år sedan. Eller samlat mod kanske inte är rätta beskrivningen, snarare har jag äntligen tagit tummen ur röven och gjort det jag har funderat på att göra länge. Eftersom den kom från herravdelningen var ärmarna stora såg konstiga ut på mig, så jag fattar inte varför det har tagit så lång tid för mig att klippa av dem.

Nu ska jag till en vän sen ska jag försöka sooooooova. Sömn som förövrigt bara varit en liten parantes senaste dagarna…

Tidigare idag bytte jag och Sofia lite kläder. Hon gav mig ett par levis-shorts!! De satt tydligen inte bra på henne. Glad för det. Eller inte glad därför att det inte satt bra på henne, men glad därför att jag får ha dem under sommaren och för att de sitter ganska bra på mig! Tack Sofia.


Gårdagens äventyr i stan


Från Varberg

Julia och Anders
Jag är inte en hästmänniska och snacka om att jag var livrädd när jag stod där mitt i en hage fylld med stora hästar. Fick till en bra bild i alla fall.

Sju blommor under kudden.

Ledighet

Det har varit glest med min uppdatering senaste tiden. Det har inte riktigt funnits tid för bloggen. Nu ska jag redigera massor av bilder som jag har tagit senaste tiden och sedan slänger jag in en liten bildbomb. Jag är nämligen ledig från jobbet idag och jag har köpt ett nytt objektiv!



RSS 2.0