Som en urkramad disktrasa

Vill du hoppa in i en orkanvind med mig? En storm med röda ögon och tovigt hår. Vill du åka rutschkana på virvelvindens spiralformade utsida med mig? Den som åker ner ner ner. Ner till djupet av ingenting. Vill du blåsa bort med mig? Blåsas ut, blåsas till himlen, som en ljuslåga i en diffus tidsmedvetenhet. Vill du skriva utan ord med mig? Gå bortom bokstäver och grammatik i ett land utan vassa kanter? Vill du dansa barfota på barrskogens stigar med mig? Trampa på vassa barr till fötterna är blodiga på undersidan.

 

Vill du skrika ljudlösa skrik med mig? Jag lovar att ingen hör om du borrar ansikte i kudden. Vill du gråta högljudda tårar med mig? Gråta upp till orkaner, virvelvindar och stormar och snurra upp tillvaron på en tråd så spänd att ingen meteorolog kan förutse väderskiftningarna. Vill hjälpa mig att lugna stormen sedan? Klappa den medhårs på ryggen tills den är en urkramad disktrasa, skrumpen och alldeles matt.

 

Jag undrar hur många droppar man kan krama ur en disktrasa. Jag undrar hur många tårar som får plats i en tårkanal. Jag undrar hur mycket man kan gråta innan tårarna är slut. 

 


The End

 

Dammkorn

Jag önskar att jag var ett dammkorn. Ett dammkorn med så liten massa att jag näst intill kunde sväva. Glidandes på luftpartiklarna skulle jag sakta falla nedåt och landa mjukt och ljudlöst på marken. Jag skulle aldrig behöva vara rädd för någon hård duns. Vinden skulle fånga mig och ta mig till nya platser. Den skulle få blåsa precis vart det vill och jag skulle bara hänga med. Jag skulle rida på stormen, kanske fångad av en virvelvind. Runt runt som en dröm på natten. 


Lögn

 En lögn är en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann. En lögnare är en person som tidigare ljugit eller tenderar att ljuga ofta, även när det inte är nödvändigt.

Wikipedia. 

 

Jag vet inte om jag är en person som mår dåligt, men som låtsas må bra eller om jag är en person som mår bra, men som låtsas må dåligt. I vilket fall är jag en person som ljuger. Jag är en en lögnare eftersom jag ljuger för mig själv.

 


RSS 2.0