Tillvarosuppdatering

Läser om Salvador Dali och surrelism. Klär mig i hårband och långkjol. Drömmer om rymden och låtsas att jag är osynlig. Lyssnar mest på Velvet Underground, Patti Smith, The Doors och Pink Floyd. Spelar ukulele och målar flygande, nakna kroppar. Försover mig och missar tyskan. Dricker kaffe utan mjölk. Tar långa promenader i skogen som är ett annat universum och känner mig nästan hel.

Mot en annan riktning

Stigen är ny och ren. Där snurrar jag fram över glittriga stenar, rullar över oplogat grus och flyger genom frisk regnluft.
 
Andas nu, fyll lungorna med luft medan den är frisk.
Känn tomheten i bröstet fyllas ut.
Känn alla droppar på löven och barken mot ansiktets ömtåliga hud. 
 
Som om något är verkligt. Som om himlen är blå. Som om mänskligheten omloppsbana är fängslad i rymdens. Där flyr vi från tomrummet.
 
Blås alla stormar där tiden tagit slut. Fånga min lilla eldslåga och ta den dit allt möts. Ta den dit rök är vackert och låt den aldrig brinna ut. 
 

Photo Booth

 

Måste skryta lite och säga att min undulat är väldigt fotogenisk. Och taktkänsla har han också. Ha gilar att dansa till Joy Division. Och så heter han Nils, trots att han är en flicka (vi trodde det var en pojke först, tills vi gick till djuraffären för att klippa klorna och det första butiksbiträdet säger är "oj här kommer en liten flicka" och det kändes fel att bara döpa om honom/henom då). Nils är 10 år och mycket gammal. Han/hon/hen föredrar att promenera framför att flyga. Nils har funnits i mitt liv sen jag var sju år gammal. 


I universum inuti en sol sittandes på mitt egna moln

The Doors strömmar ut ur högtalaren och svävar omkring i luften i mitt rum. Om tio minuter är jag på väg till skolan för att ha en biologilektion. Och sedan gå hem igen. Jag ska kladda i mitt block och känna mig konstnärlig och ensam. En våg ska få ta tag i mig och spola upp mig på land så jag hamnar ovanför, bortom alla andra. Där ska jag sitta på ett moln tillsammans med min fantasi och titta ner i klassrummet. 
 

"There's a little place, a place called space ...

... It's a pretty little place, it's across the tracks, across the tracks and the name of the place is ..."

 

Jag vill skriva något fint men vet inte vad. Jag vill blogga men vet inte hur. Jag vill drömma men har inget att drömma om. Jag vill tänka, men vet inte vad jag ska tänka på. Jag vill synas utan att finnas.

 

Jag gosar in tankarna i ett mattetal. Låter dem flyga iväg bortom medvetandet en stund och koncentrerar mig så löven på träden fryser till is. Glömmer alla bekymmer och flyttar in i en annan värld utan regler eller lagar. Jag är bortom samhällets bestämmelser. Bortom allt som är rätt eller fel. Inuti en logisk värld av siffror och rättvisa. Elektroner syns inte med de finns. De har en massa men inget utseende. Ingen form, ingen färg, ingen fulhet eller finhet. Men miljoner andra olika egenskaper. Tankar syns inte heller, med de finn ändå. 


Sommarlovets sista dag

 
Jag och Linnea firade den sista dagen på det bästa sommarlovet (för Linnea även det siata, någonsin) med att göra tunnbrödsrullar, gå till ett fint litet ställe, bre ut en filt (som även var en väska ihopfälld), äta alldeles för många kakor, dricka hallonad, prata minnen, lysna på musik, deppa för skolan börjar i morgon och slutligen klättra upp i ett träd. 

All entwined

Snart är jag tillbaka i vanligheten. 

 

Med stressiga morgnar, med knäckebröd till lunch, med brant backe hem från skolan, med en växande läxhög på skrivbordet, med halvdålig sömn och med slitet nagellack.

 

 

Med svullna ögon och ett ärr på armen lever jag vidare varje dag i vardagen. Med Spotify i mobilen och med dagbok på kvällen får jag den att gå. Genom svullna ögon ser jag löven ändra färg och molnen röra sig över himlen. I skogen försvinner blåbären, på stora torget försvinner torsdagskvälls-scenen. 

 

 

Med mina små händer skriver jag färdigt den sjätte dagboken och börjar på en ny. En rosa. Med hjärtat, händerna och hjärnan, alla sammanflätade, spottar jag ut nya och gamla ord på pappret. Blyerts fyller sida efter sida. 

 

Cykeln tullar till skolan varje morgon och dagarna rullar fortare än vinden över gruset. Bilen med sand sprider grus på vägen så ingen ska halka på isen. Jag halkar genom  livet. Glider genom vintern i Dr. Martens. Halkar genom motgång och framgång. I tunga kängor släpar jag fötterna på regnbågar av glas. Så ömtåliga. De svävar fram och ändrar färg som löven på hösten, som känslorna på natten, som tårarna på kinden. 

 

Samla ull så ni håller er varma till vintern alla barm. Samla skratt och glädje i fickan. Glittra som snön under solen, blinka som scenen på stora torget, försvinn som bären i skogen, rym hemifrån som medvetenheten på natten. 

 

Spring på fälten och göm er i skogen. Blås iväg med vinden som svaret på alla frågor. Rulla som cykeln till skolan. Rulla ner för livet och trampa upp för alla problem. Nå toppen och känn vinden genom håret. Känn smutsen under naglarna. Låt händerna fylla sidor med blyerts. Sida efter sida till cykeln inte orkar rulla mer.

 


Mitt rum

 
Att städa i mitt rum är att gå på upptäcksfärd. På några av de mörkaste och mest bortglömda ställena hittade jag bland annat en samling fingerdockor, KP-tidningar från 2006, orange löshår, pixiböcker, mina gamla favoritbarbiedockor (varför var de allra fulaste de man tyckte om mest?), dockkläder, recept, min almenacka från sjunde klass osv.

Engångskamera var det

 
Jag har efter många om och men äntligen fått in bilderna jag tog med engångskameran på yran. Jag har blivit lite förälskad i att fota analogt och det komiska är att jag hittade en oanvänd engångskamera här hemma i bokhyllan för någon vecka sen. Efter lite researching har jag insett att den legat där orörd i nästan tio år. Nu får den följa med mig lite överallt. 

Tegelstenar, vargar och The Doors

 
Idag såg jag ut såhär.
 
Kände mig inspirerad på något konstigt sätt i morse vilket resultarade i denna skumma kombination av plagg, färger och material. Och för första gången på länge använde jag mina creepers. Trivdes bra. 
 
Nu lyssnar jag på Jim Morrison för ovanlighetens skull. 

But not mine

 
Låter dessa snurra om och om igen. 
 

Storsjöyran 2012

Efter elva timmar tåg var vi äntligen framme.
  Vi bekantade oss med grannarna.
 Vi kollade på Christian Anttila.
 Vi dansade på silent disco.
 Dagarna tillbringade vi i stan, på marknaden och på skivmässan.
 
 Jag slösade massor med pengar på olika tygpåsar, t-shirtar och pins. Det var värt.  
 Thåström var grym.
 Laleh var så himla söt live. 
 
 
Nästa dag åt vi den absolut bästa (och dyraste) frukosten på länge.
 Och jag fick en kram av Bamse.
 Sedan blev jag barnsligt glad när jag stötte på trummisen i Patti Smith Group.
 Och sedan blev jag ännu mer barnsligt glad när jag äntligen fick se Patti Smith live. (Åhhh så himla BÄST!)
 Sedan stötte vi på några Göteborgare som var himla trevliga (och blöta)
 The Hives var så sjukt bra!
 Först stod vi nästan längst fram på Den Svenska Björnstammen och var nära på att bli nedtrampad flera gånger om. Till slut lyckades jag backa.  
 Vi fuldansade i ösregnet till Rebecka och Fiona.
 Tältet var för blött för att sova i, så vi dygnade och värmde oss under filtar.
 Jag var Lilla My en stund.
 Sedan kom gryningen och det var fint.
 På tåget hem med blev jag sjukt deep och satt och skrev dikter på baksidan av tågbiljetten med Patti Smith på bröstet. 
 

RSS 2.0