Två bilder

Två av bilderna från Varberg, fler bilder kommer.
Har en tråkig nyhet att berätta, men sparar den till senare.
Nu har jag lite bråttom för alldeles strax ska jag på grillkväll. Varför är jag alltid ute i sista sekunden med allt?

Lyckligast i världen

Åh, lyckan som uppstår när man hittar något som varit borta i evigheter, borta så länge att man har börjat försöka vänja sig vid tanken på att man aldrig kommer få se dem igen.

Skorna. Kolla på skorna! De var mina absoluta favoritskor förra sommaren, men när jag skulle plocka fram dem i våras, kunde jag inte hitta dem någon stans i hela huset. Efter att ha letat igenom varenda liten vrå, vartenda litet tänkbart och otänkbart utrymme för att par skor, gav jag upp och började försöka inse att jag aldrig kommer få se dem igen.

Men tvivlet på detta skumma fenomen, att ett par skor bara går upp i rök, fick mig idag att börja leta igenom huset ännu en gång.

På det mest uppenbara stället i hela lägenheten, i skoförrådet, vad ligger där tro? Mina skor. Jippiiiiiii.

Förlåt grannar om jag väckte er med mitt glädjetjut.

Hur är då detta möjligt? Både jag och mamma hade letat igenom det där förrådet flera gånger var. Krupit omkring i detta, trånga utrymme fyllt till bredden av skor, med en ficklampa och blivit lika resignerade varje gång efteråt, eftersom det enda nya man hittar är ännu ett par ut av pappas golfskor som verkar vara det till antalet största föremålet i detta hus. Hur kommer det sig att de nu bara ligger där, helt uppenbart?

Frågor som kräver svar.

 

Nu ska jag ta en snabbis till gymmet och sen ska jag packa och göra som många andra i Borås kommer göra närmaste dagarna, nämligen åka till Varberg och fira midsommar.

 

Shorts: Crocker

Svart linne: Newbody

Vitt linne: Bikbok

Hatt: Monki

Skor: Weekday

Vet dock inte om detta kommer bli ”dagens outfit” eftersom det öser ner ute, men skorna, de kommer sitta fastankrade på mina fötter närmsta dagarna, en sak som är säkert.


En-veckas-jubileum

Min blogg har nu överlevt i en vecka. En hel vecka. Grattis till min lilla blogg. Hipphurra!


Jordgubbisar


Kladdelikladd


När man inte behövde göra bilderna gammaldags i photoshop


Mormor Birgit


Som det i rubriken framgår, har jag hälsat på min lilla, söta mormor Birgit idag.


Jacka: Secondhand

Linne: Gina Trikot

Kängor: Dr. Martens

Jeans: H&M

 

Jag kollade på massor av gamla foton på släkten, allt ifrån tidigt 1900-tal till nu och jag måste säga att jag blev kär i dessa gamla foton. Slänger upp några bilder i nästa inlägg.



Jade Jagger för Indiska

Indiska gjorde för några veckor sedan kollektion med Jade Jagger, Mick Jaggers dotter. Jag blev direkt förälskad i denna leopard-cardigan när jag såg den på Indiska i Göteborg för ett tag sen. Funderar på att bege mig till Idiska och köpa denna jumpsuit. Den ser så mysig ut och jag äger inte något liknande plagg. Vet dock inte om jag känner för att spendera 399 kr nu när jag är mitt uppe i mitt sparande inför Spanien...

Shorts och linne är från H&M och skorna från Nelly

Personer kan mördas, men inte idéer

Har legat på altanen under den tillfälliga solen som var framme i några timmar.

Först låg jag trollbunden i det senaste numret av Elle, sedan lyssnade jag på en dokumentär på P3 om mordet på Anna Lindh. Det finns hur många bra dokumentärer som helst på SR, perfekta att lyssna på när man inte har så mycket för sig och när man vill skaffa sig lite allmänbildning om saker som inte riktigt går att läsa sig till. Eller saker som man i alla fall absolut inte orkar sitta och läsa sig till.

HÄR är länken.

Dokumentären avslutades med meningen "Personer kan mördas, men inte idéer".


Lördagsmorgon, starkt kaffe och datorn i högsta hugg

Vaknade alldeles för tidigt idag och kunde inte somna om. Ursh.
Har suttit och redigerat bilder hela morgonen. Bilder på... mig själv.
Ego?
Svar: Ja.
Men, men alla har ju rätt till att vara lite ego. Detta är ju min blogg liksom.
Funderar på vad det är för väder ute egentligen. Solen verkar inte riktigt kunna bestämma sig om den ska vara framme eller inte. Ena sekunden skiner den och jag är nära på att springa och byta om till bikini, men plötsligt försvinner den bakom molnen igen och jag blir kvar här framför datorn.
Har än så länge inga planer för dagen. Har slurpat i mig en stor kopp mörkrostat Zoéga, men huvudvärken verkar inte vilja försvinna.

När det blir bra trots allt

Det blev inget gym för mig idag...

Efter att ha bytt om, packat träningsväskan, (eller tygpåsen från beyond retro) och promenerat till friskis, möts jag ut av en skylt där det står ”gymmet stänger idag 16.45”. Jag kollar på klockan och konstaterar att det är om en kvart och därmed hinner jag inte träna. Sur och irriterad går jag hem igen, men eftersom jag var inställd på att träna och ta ut mig helt och hållet, bestämmer jag mig för att ta en joggingrunda istället för gym.

En sol som värmde och en vind som kylde. En Isabelle som svettades sådär alldeles lagom.

Detta blev alltså en lyckad joggingtur tros allt. Jag fullföljde hela 9:an på kransmossen, plus 2x10 min lätt jogging dit och hem. Nu blir det helt klart en ligga-på-soffan-och-göra-ingenting-fredagkväll! Skönt.

 


Två collage

Jag strosar omkring här hemma iklädd endast linne, trosor och strumpor och med en oerhört ful frisyr på huvudet. Det känns som att jag absolut inge gör någonting, men jag får ändå massor av saker gjorda. Jag har till exempel fixat till ett gammalt fult collage som har hängt på min garderobsdörr ett tag och irriterat mig eftersom det är så fult. Nu har jag täckt över alla fula bilder som jag inte kan förstå varför jag en gång satte upp. Jag har även fixat lite med designen på bloggen och spelat både gitarr och piano.


Blå himlen blues


Det måste ha varit att litet hål i molntäcket, just när jag vaknade, för när jag för första gången öppnade ögonen i morse möttes jag av solljus. Ett hopp om att kunna njuta lite under solen på altanen tändes, men när jag hade segat mig upp ur sängen och dragit upp persiennerna möttes jag ut av regndroppar på hela fönsterrutan. Jag försöker glädja mig med att det är "typisk svenskt sommarväder" som de säger på tv4-vädret hela tiden för att slippa säga att det regnar. Någon gång under dagen ska jag nog ta mig ner till gymmet i alla fall, det ska bli skönt.

Livet på en pinne, livet i ett linne


Förra året bodde jag i ett blått linne från Monki. Idag kom jag hem med detta ljusgula linne, från Gina Trikot, som kanske kan bli en ny favorit bland mina alla linnen. Detta var helt klart ett impulsköp, men ett mycket bra sådant, eftresom 50 kr var allt jag behövde betala. Ljusgult passar desutom utmärkt till en solbränd hy, som jag... jobbar på att få!

Hej William


När jag hade ätit frukost, solat, solat ännu mer, lagat mat och ätit lunch, då hade William nyss vaknat. Vi gick ut ett tag och pratade, hamnade plötsligt i stan, sen knalland.


Himlen är oskyldigt blå

Nu sitter jag med mig undulat Nils på axeln, äter frukost och kollar på nyheter. Nils som för övrigt väckte mig klockan 8 i morse genom att vissla.

Jag känner mig just nu oerhört ovan och tafatt på att blogga. Inläggen är än så länge ganska textlösa, men jag ska försöka skriva lite mer nu när jag har kommit igång. Att skriva är ju trots allt riktigt kul. Jag vet dock inte vad jag ska skriva. Vad skriver man i en blogg egentligen?

Idag blir det i alla fall sola på altanen för hela slanten. När jag var i badhuset förra veckan och bastade och skrubbade mig, försvann all min solbränna som jag lyckats bygga upp under våren, så nu när solen äntligen är framme ska jag passa på.

Jag brukar ta varenda tillfälle till akt att vara ute när himlen är ockyldigt blå.

Senare under dagen ska jag försöka fixa designen och kategorierna lite bättre också.

 


Miniostbricka


Mums.

Plektrum



M U S I K


Smoooothie

Gårdagens njutning.

Barfota.

Ju är jag i gång med bloggen. Nu är jag aldeles för trött för att fortsätta. Headen är tillfällig. Godnatt.

GeTingen


Vad är mer underbart än när de har halva priset på allt i butiken i den en av de billigaste sekondhandaffärerna i hela Borås? Det var nästan att jag klarade mig under hundralappen för dessa fyra plagg, plus en ask att förvara smycken i. Bilderna ger dock inte mycket rättvisa till plaggen, men bättre bilder kommer förmodligen snart då jag har de på mig.


Dagens...


Jeansjacka: Lee-jacka från Secondhand
Linne: Topshop
Shorts: Gamla avklippta jeans från HM
Glasögon: Secondhand
Skor: Nelly outlet. Sista bilden har jag converse och det var så jag såg ut idag, när jag promenerade till Getingen, en seconhandaffär.


Solstrålar under min säng

När solen sjunger falskt, när himlen gråter, när månen dansar i otakt och när mental istid sprider sig i blodet. Ja, nån gång ibland, helt enkelt, då putsar jag skorna FÖR DIG.

Välkommen till min nya blogg...


RSS 2.0